BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - Home fund selector 1440x300

BNP Paribas Asset Management

De vermogensbeheerder voor een wereld in verandering

Een wereld in verandering biedt veel kansen, maar ook uitdagingen waardoor we sterker worden en onze ambitie, visie en wilskracht kunnen testen.

Het wereldwijde economische en financiële systeem is nog nooit zo onderling verbonden geweest. Nieuwe technologieën veranderen de manier waarop we met elkaar omgaan en de beslissingen die we nemen. Niemand ontkomt aan de digitale revolutie. Talrijk zijn de ingewikkelde vraagstukken die van invloed zijn op de manier waarop we onderling en met onze klanten samenwerken en die onze gangbare meningen en waarden veranderen. Hierdoor evolueren ook de doelen van onze klanten die de allocatie en het beheer van hun beleggingen aan ons toevertrouwen. Meer dan ooit verwachten klanten dat wij oplossingen voorstellen die aan hun specifieke eisen beantwoorden; oplossingen die beter op veranderingen inspelen, die inzicht bieden in een complex mozaïek van informatie en die verantwoord en transparant zijn. En zij hebben gelijk.

Wij verwelkomen deze veranderingen omdat we hiermee voor iedereen een verschil kunnen maken. Het is onze verantwoordelijkheid om duurzame waarde te bieden aan klanten die op onze steun rekenen om hun doelen te bereiken. Ons voorstel is eenvoudig en sterk – en hierop rust de ambitie van dit bedrijf om toonaangevende beleggingsoplossingen van hoge kwaliteit te bieden aan particulieren, bedrijven en institutionele beleggers.

Om dit te bereiken, beheren we wereldwijd het vermogen van onze klanten. Wij houden nauw contact met onze klanten opdat wij hun wensen beter begrijpen en altijd in hun beste belang handelen. Wij beheren het vermogen van onze klanten zonder vooringenomen mening. We blijven trouw aan onze overtuigingen en dichtbij de beleggingen van onze klanten. Beleggen is voorbereiden op een betere toekomst. Onze samenwerking met de klanten leidt tot een betere wereld, niet alleen tot betere financiële resultaten. Daarom kiezen we voor verantwoord beleggen, met het oog op de wereld.

Alleen een bedrijf waar mensen samenwerken, kan inspelen op deze wereld in verandering. Wij zijn de optelsom van onze medewerkers – een bedrijf van boeiende mensen met elk een boeiende achtergrond. We appreciëren de tegendraadse, onafhankelijke denkers die – dankzij vertrouwen, integriteit en hard werken – innovatieve, relevante en duurzame beleggingsoplossingen ontwikkelen en implementeren. We zijn een bedrijf dat sterk resultaatgericht is, waar verwachtingen hoog gespannen zijn en succes een eerlijke beloning vindt en aansluit bij de doelen van onze klanten. We zijn een bedrijf dat initiatief op prijs stelt en waar alom rekenschap wordt afgelegd. En ten slotte zijn we een bedrijf waar elke medewerker begrijpt hoe hij/zij echt een verschil kan maken in het leven van duizenden mensen die elke dag van onze beleggingsbeslissingen afhankelijk zijn. Daarom ligt beleggen ons zo nauw aan het hart.

In een oogopslag

• Zevende vermogensbeheerder in Europa, met 445 miljard euro aan vergomen onder beheer*
• Aanwezig in meer dan 30 landen over de hele wereld (Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Scandinavië en EEMEA – Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika), met meer dan 3000 werknemers
• Een klantgerichte organisatie met een 400-tal gespecialiseerde relatiebeheerders om te beantwoorden aan de behoeften van beleggers
• Zo'n 500 beleggingsprofessionals in 22 landen: overtuigingen, ervaring en expertise
• Gesteund door BNP Paribas Group, een van de hoogst gewaardeerde banken ter wereld(1)
*met 598 miljard euro aan vergomen onder beheer en advies - Bron BNPP AM per 30 september 2020
(2) BNP Paribas Group classificatie : A volgens Standard & Poor’s (per 23 april 2020)

Hoe wij als vermogensbeheerder verantwoord handelen

Meer informatie