Thematics

Er zijn dit jaar 3 thema’s die volgens ons de voornaamste prioriteiten van beleggers weerspiegelen. In lijn met die ontwikkelingen selecteerden we per thema 3 of 4 fondsen die naar onze mening de meest relevante oplossingen zijn in het licht van de huidige marktomgeving en de veranderde behoeften van beleggers.

ISR_Eolienne_lesIndiens_1440x300

Duurzaam en verantwoord beleggen

Socially responsible investment (SRI)-fondsen waren tot voor enkele jaren bij het brede publiek amper bekend, maar zijn nu bezig aan een spectaculaire opmars in de portefeuilles van zowel institutionele als particuliere beleggers.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - TM European Equities 1440x300

Overweging Europese aandelen

De gunstige conjunctuur en aantrekkelijke waarderingen ten opzichte van de andere ontwikkelde markten zijn goede redenen om in aandelen uit de eurozone te beleggen. Sinds 2017 bleven die achter doordat de euro duurder werd, maar het einde van die trend lijkt in zicht.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - TM Small cap 1 1440x300

Klein maar fijn – laat smallcaps niet links liggen

Smallcaps kunnen dankzij hun specifieke kenmerken, zowel zakelijk (flexibiliteit, innovatie) als financieel (koers minder nauwlettend gevolgd door analisten, mogelijke overnamedoelwitten) een echte meerwaarde bieden aan wie naar een hoge alfa streeft.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT - TM Emerging markets 1440x300

Waarom en hoe beleggen in obligaties uit de opkomende landen